Jernbaneposthus II::


Postkort. Årstal: Ukendt. "Kruger 1001/2". Billedet kan ses i højere opløsning her. Arkiv: Thomas Boberg Nielsen.

Forstørrelse af ovenstående postkort. Fra venstre: Jernbaneposthus I, rutebilgarage Prinsensgade, tjenestebolig overkontrollør, bygning for togpersonale og tilbygning til jernbaneposthus II.

Fra venstre: Hovedbygningen (bemærk skiltet "Jernbanerestaurant" og at der nu er direkte adgang fra gaden til jernbanerestauranten - til gengæld er udgangene fra de to tårne til gaden sløjfede), jernbaneposthus II, tilbygning til jernbaneposthus II og - med hvid gavl - ses opholdsbygning for togpersonale. "Dimsen" til højre med skiltet "BP" på toppen var en trekantet roterende reklamesøjle, som jeg ikke mindes at have set i andre byer. Årstallet for postkortet er ukendt, men måske kan nogen tidsfæste det lidt nærmere ved at studere bilerne m. v. på billedet. "Bladsalget Banegaarden Aalborg. 1023." Billedet kan ses i højere opløsning her. Arkiv: Thomas Boberg Nielsen.


Aalborg Stiftstidende 8. november 1983. Arkiv: Thomas Boberg Nielsen.

Til en afveksling ser vi her banegårdspladsen og hovedbygningen fra nord. Yderst til venstre anes pakhus I for gods ankommet med jernbane. I midten hovedbygningen og til højre Jernbaneposthus II. Over den højre gavl på Jernbaneposthus II ses TI-signal L. Øverste vinge er indkørsel til spor 2, midterste vinge er indkørsel til spor 4 og nederste vinge er indkørsel til spor 5. Billedet er optaget i 1958 af Holger B. D. Sørensen. Tak til Holger for at billedet må vises her.

1973. Lyntog 15 Limfjorden København-Frederikshavn afgår fra spor 1 mod Frederikshavn. Til højre jernbaneposthus II. Bemærk afgangssignalet ved spor 2. Vi bemærker, at perronen ved spor 1 endnu ikke er moderniseret. Billedet kan ses i højere opløsning her. Fotograf: Ole Edvard Mogensen. Tak til Ole for at billedet må vises her.