Hovedbygning

Randers station set fra gadesiden 1862. Strækningen Aarhus-Randers åbnedes xx.xx.1862 som den første vest for Storebælt (når bortses fra strækninger uden for Danmarks nuværende grænser). Litteraturen er uenige om, hvem der var arkitekt på bygningen. Nogle hævder, at det var statens tilsynsførende arkitekt N. P. C. Holsøe501). Andre mener, at bygningen er "traditionel engelsk" og tegnet af det engelske firma, der anlagde strækningen Aarhus-Randers. Arkiv: Danmarks Jernbanemuseum.

Randers station, hovedbygningen. Årstal ukendt. Så vidt jeg kan se ude i horisonten, er banen mellem Stevnstrup og Randers endnu ikke omlagt, så umiddelbart må vi være før 4. oktober 1936. Men det er altså svært at se, om der løber en jernbane ude i horisonten. Postkortet er postgået, men frimærke og stempel er fjernet. Billedet kan ses i højere opløsning her. Arkiv: Thomas Boberg Nielsen.

Randers station. Postkort. "Stenders Forlag Eneberettiget. Randers 311." Ikke postgået. Årstal: Ukendt. Billedet kan ses i højere opløsning her. Arkiv: Thomas Boberg Nielsen.

___________
Noter: Se her.